Ένα διαφορετικό «πρασόρυζο» με τραχανά αντί για ρύζι προτείνει η Ντίνα Νικολάου.

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου και σοτάρουμε τα πράσα για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σοταριστεί καλά και ο τραχανάς. Ρίχνουμε τα ντοματάκια με το χυμό, τα φύλλα δάφνης, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με νερό.
  2. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει το φαγητό, να γίνει ο τραχανάς και να μείνει με το λαδάκι του. Ανακατεύουμε απαλά ενδιάμεσα, για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.
  3. Στο ποτήρι: Ένα ροζέ ημίξηρο κρασί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών