ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΚουνουπιδόσουπα με πράσαΚουνουπιδόσουπα με πράσα
10' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε «πρασόρυζο» κοκκινιστό με τραχανά, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα πράσα για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο.
  3. Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σοταριστεί καλά και εκείνος.
  4. Ρίχνουμε τα ντοματάκια με τον χυμό τους και τα φύλλα δάφνης. Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με νερό.
  5. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει το φαγητό, να γίνει ο τραχανάς και να μείνει με το λαδάκι του. Ανακατεύουμε απαλά ενδιάμεσα, για να μην κολλήσει. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα λίγο ζεστό νερό.
  6. Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε τον τραχανά ζεστό.

Ένα ροζέ ημίξηρο κρασί.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 82.

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Τραχανάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών