
10'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε «πρασόρυζο» κοκκινιστό με τραχανά, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, τη μισή ποσότητα ελαιολάδου.
- Στη συνέχεια, σοτάρουμε τα πράσα για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαραθούν λίγο.
- Προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να σοταριστεί καλά και ο τραχανάς.
- Ρίχνουμε τα ντοματάκια με τον χυμό, τα φύλλα δάφνης, ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε με νερό.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να πήξει το φαγητό, να γίνει ο τραχανάς και να μείνει με το λαδάκι του. Ανακατεύουμε απαλά ενδιάμεσα, για να μην κολλήσει.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε κατά το μαγείρεμα λίγο ζεστό νερό.
- Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε, το «πρασόρυζο» κοκκινιστό με τραχανά, ζεστό.
Ένα ροζέ ημίξηρο κρασί.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 82.