ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΕκ των ενόντωνΚαλούμε φίλους στο σπίτι για ένα τραπέζι ρεφενέ! Αυτή η σούπα από κουνουπίδι και πράσα μάς ζεσταίνει για τα καλά και κλέβει για λίγο την παράσταση από τα κρεατικά σε ένα μεγάλο, γιορτινό γεύμα, αφού οι περισσότεροι αναζητούν ένα μπολάκι ακόμα.

Εκ των ενόντων

Κουνουπιδόσουπα με πράσα

Εκ των ενόντων Εκ των ενόντων

 

20' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: για 6-8 άτομα σε μικρά μπολ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε την κουνουπιδόσουπα με πράσα, σε βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και σοτάρουμε το κουνουπίδι και τα πράσα για 15 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Με τη διαδικασία αυτή του σιγοκαβουρδίσματος η σούπα θα αποκτήσει απίστευτη γεύση.
  3. Ρίχνουμε τον ζωμό, το γάλα, τη μαντζουράνα, το ξύσμα (αν θέλουμε) και αλατοπίπερο, αυξάνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για άλλα 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά όλα τα υλικά.
  4. Την πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ ή στον πολυκόφτη μέχρι να γίνει βελούδινη.
  5. Σερβίρουμε την κουνουπιδόσουπα ζεστή με λίγο ωμό λάδι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.

Άρθρα και Συνταγές με Κουνουπίδι

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών