9'
προετοιμασία
11' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το ψάρι με μυρωδικά και σαλάτα με ντοματίνια και αβοκάντο, ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε μέτρια φωτιά τα 60 ml από το ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού (ταιριάζει επίσης το φρέσκο εστραγκόν - αν βρούμε) και λίγο ροζ πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι τα φύλλα του μυρωδικού να γίνουν τραγανά.
- Μεταφέρουμε τα φύλλα με τρυπητή σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί. Ψήνουμε στο αρωματισμένο λάδι που έμεινε τις φέτες ψαριού σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν.
- Στο μεταξύ, για να φτιάξουμε τη σαλάτα, κόβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες ή τα ντοματίνια, το αβοκάντο σε κύβους, τα περιχύνουμε με 40 ml ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε το ψάρι με το λάδι του και τα φύλλα μυρωδικού και συνοδεύουμε με τη σαλάτα.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 101.