Λίγη μαντζουράνα στο ψαρονέφρι, λίγη μουστάρδα και μπόλικος μαϊντανός στην πατατοσαλάτα – απλές ιδέες για να αλλάξουν τα καθημερινά φαγητά μας.

25' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 55 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για το ψαρονέφρι

Για την πατατοσαλάτα

Διαδικασία

  1. Ψαρονέφρι: Κόβουμε κάθε ψαρονέφρι σε τέσσερα κομμάτια, τα χτυπάμε ελαφρώς με το ειδικό εργαλείο το οποίο χρησιμοποιούμε για να κάνουμε τα φιλέτα πιο λεπτά (μπάτης) ή με ένα μπρίκι ώστε να «απλώσουν» λίγο και τα αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα ευρύχωρο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια κρέατος για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να μαραθούν λίγο τα κρεμμύδια. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 1/2 φλιτζάνι νερό, αλάτι, πιπέρι και κοκκινοπίπερο, τα μυρωδικά, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε μέχρι να γίνει το κρέας και να δέσει κάπως η σάλτσα, για περίπου 10 - 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα κλωνάρια των μυρωδικών.
  3. Πατατοσαλάτα: Εν τω μεταξύ, πλένουμε τις πατάτες πολύ καλά και τις βράζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για μισή ώρα έως ότου μαλακώσουν. Τις σουρώνουμε, τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, τον μαϊντανό, τα ντοματίνια και τις πιπεριές. Χτυπάμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε την πατατοσαλάτα. Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με την πατατοσαλάτα.
  4. Στο ποτήρι μας: Tο χοιρινό και ειδικά το φιλέτο του είναι ένα κρέας που ταιριάζει τόσο με λευκό όσο και με κόκκινο κρασί. Στο συγκεκριμένο πιάτο η δυνατή γεύση του φρέσκου κόλιανδρου και της μαντζουράνας θα με οδηγήσουν σ’ ένα λευκό κρασί από Sauvignon Βlanc μέτριας αρωματικής έντασης από τον αμπελώνα της Βόρειας Ελλάδας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών