15'
προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε την ψαρόσουπα απλή, ζαφοριαστή σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα βραστόψαρα και 2,5 λίτρα νερό.
- Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, ξαφρίζουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε το ολόκληρο κρεμμύδι, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά - δεν θέλουμε να παραβράσουν τα ψάρια.
- Τα βγάζουμε σε πιατέλα και σουρώνουμε το ζουμί.
- Ξεψαχνίζουμε τα ψάρια. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι μαζί με τον κρόκο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις πατάτες, τα καρότα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πράσα για 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο και τον λεμονοχυμό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στον πολυκόφτη και μοιράζουμε στα πιάτα μαζί με το ψαχνό ψαριού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.