ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαρόσουπα με βραστόψαρα, μύδια και μαραθόριζαΨαρόσουπα με βραστόψαρα, μύδια και μαραθόριζα
15' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την ψαρόσουπα απλή, ζαφοριαστή σε βαθιά κατσαρόλα βάζουμε τα βραστόψαρα και 2,5 λίτρα νερό.
  2. Αφήνουμε να πάρουν μία βράση, ξαφρίζουμε για 5 λεπτά και ρίχνουμε το ολόκληρο κρεμμύδι, τη δάφνη και τους κόκκους πιπεριού.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά - δεν θέλουμε να παραβράσουν τα ψάρια.
  4. Τα βγάζουμε σε πιατέλα και σουρώνουμε το ζουμί.
  5. Ξεψαχνίζουμε τα ψάρια. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι μαζί με τον κρόκο και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά τις πατάτες, τα καρότα, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα πράσα για 5 λεπτά.
  6. Προσθέτουμε τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
  7. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και τον λεμονοχυμό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  8. Πολτοποιούμε τη σούπα με το ραβδομπλέντερ ή σε δόσεις στον πολυκόφτη και μοιράζουμε στα πιάτα μαζί με το ψαχνό ψαριού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 153.

Άρθρα και Συνταγές με Καρότα

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών