15' προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4 - 6

Διαδικασία

  1. Ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα τρίβουμε (για να βγουν τα χοντρά φλούδια). Τα ξεπλένουμε πάλι και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό, να βράσουν σε δυνατή φωτιά. Όταν πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα ξαφρίζουμε. Μετά προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και πιπερώνουμε. Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, να βράσουν μέχρι να χυλώσουν, να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
  2. Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, δυόσμο, σκόρδο, μπαχαρικά και αλατοπίπερο), ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Κατόπιν, πλάθουμε μικρούς κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο,μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Αν το μείγμα που προκύπτει δεν είναι αρκετά πηχτό, μπορούμε να προσθέσουμε 2 - 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη. Τους βγάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
  3. Συνοδεύουμε με: βραστά χόρτα εποχής (βλίτα, γλιστρίδα, αλμύρα μαζί με κολοκυθάκια ή αμπελοφάσουλα) και γιαούρτι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών