
15'
προετοιμασία
1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 45'
Υλικά
Μερίδες: 4 - 6Διαδικασία
- Για τους σιφναίικους ρεβυθοκεφτέδες, ξεπλένουμε τα ρεβύθια και τα τρίβουμε (για να βγουν τα χοντρά φλούδια).
- Τα ξεπλένουμε πάλι και τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με φρέσκο κρύο νερό, να βράσουν σε δυνατή φωτιά.
- Όταν πάρουν την πρώτη βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα ξαφρίζουμε.
- Μετά προσθέτουμε το λάδι, το κρεμμύδι και πιπερώνουμε.
- Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά, να βράσουν μέχρι να χυλώσουν, να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
- Όταν είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε, τα περνάμε από το μύλο των λαχανικών και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά (αλεύρι, δυόσμο, σκόρδο, μπαχαρικά και αλατοπίπερο), ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.
- Κατόπιν, πλάθουμε μικρούς κεφτέδες, τους αλευρώνουμε, τους τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τους τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Αν το μείγμα που προκύπτει δεν είναι αρκετά πηχτό, μπορούμε να προσθέσουμε 2 - 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη.
- Βγάζουμε τους σιφναίικους ρεβυθοκεφτέδες σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί.
- Συνοδεύουμε με βραστά χόρτα εποχής (βλίτα, γλιστρίδα, αλμύρα μαζί με κολοκυθάκια ή αμπελοφάσουλα) και γιαούρτι.