ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβυθάδα με τζίντζερ, λέμονγκρας, ολίγη βανίλια και γαρίδεςΡεβυθάδα με τζίντζερ, λέμονγκρας, ολίγη βανίλια και γαρίδες
15' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη ρεβυθοσαλάτα με χαλούμι, ρόκα και φασολάκια, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μπολ τα ρεβύθια, τη ρόκα, τη λαχανοσαλάτα, το λάδι, το ξίδι και αλατοπίπερο κατά βούληση.
  2. Ψεκάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι (ή το αλείφουμε με ένα πινελάκι) και το βάζουμε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  3. Ψήνουμε πρώτα τα κομμάτια της αραβικής πίτας για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν τραγανά. Στη συνέχεια, ψήνουμε τις φέτες του τυριού για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Βάζουμε το χαλούμι πάνω από τη σαλάτα και σερβίρουμε με την αραβική πίτα.

Μυστικά

Αν επιλέξουμε να βράσουμε τα ρεβύθια, τα μουλιάζουμε αποβραδίς και την επομένη τα βράζουμε στη χύτρα για περίπου 15 - 20 λεπτά. .Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα ρεβύθια με μαυρομάτικα φασόλια. .Αν έχουμε δυσανεξία στη γλουτένη, χρησιμοποιούμε gluten-free ψωμί (σε μεγάλα σούπερ μάρκετ και σε μαγαζιά με βιολογικά προϊόντα).

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών