Το δανέζικο αυτό γλυκό με το γαλλικό όνομα (από το riz à l’amande, ρύζι με αμύγδαλα δηλαδή) αντλεί την έμπνευσή του από το γαλλικό επιδόρπιο riz à l’ impératrice (ρύζι της αυτοκράτειρας). Δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα, κερδίζοντας δημοτικότητα, καθώς τα υλικά του έγιναν πιο προσιτά. Μετά τον Β ́ Παγκόσμιο Πόλεμο, η δημοφιλία του εκτοξεύτηκε.
![Εργολάβοι ή αλλιώς αμυγδαλωτό μπισκότο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/ergolavoi-i-allios-amygdaloto-mpiskoto_gastronomos-1-420x560.jpg?v=1700068693)