10'
προετοιμασία
35' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'
Υλικά
Μερίδες: 6-8Διαδικασία
- Ανακατεύουμε τον κρόκο Κοζάνης μέσα στον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό.
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το μισό βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το κρασί και βράζουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε καλά για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν οι κόκκοι του.
- Αρχίζουμε να ρίχνουμε τον ζωμό σε δόσεις και αλατοπιπερώνουμε.
- Το ρύζι πρέπει να έχει απορροφήσει τον ζωμό, πριν ρίξουμε την επόμενη δόση.
- Συνεχίζουμε προσθέτοντας μικρές δόσεις ζωμού και ανακατεύοντας.
- Είναι έτοιμο όταν έχουν απορροφηθεί τα περισσότερα υγρά, το ρύζι έχει μαλακώσει μεν αλλά κρατάει λίγο και το όλον έχει μελώσει.
- Αποσύρουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και το τυρί, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε 2-3 λεπτά σκεπασμένο πριν σερβίρουμε.