10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για το ριζότο με σπανάκι και μπέικον, κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια 0,5 εκ.
  2. Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο και το μπέικον και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει και σβήνουμε με το κρασί.
  5. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το 1/3 του ζωμού, την καυτερή πιπεριά και το σπανάκι.
  6. Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο ακόμα ζωμό.
  7. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς για ακόμα 10-12 λεπτά προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό και όσο αλάτι χρειάζεται.
  8. Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε την καυτερή πιπεριά και προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί και την κρέμα γάλακτος.
  9. Σερβίρουμε σε πιάτα το ριζότο με σπανάκι και μπέικον και από πάνω ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγές με Αλλαντικά

Συνταγές με Ρύζι

Συνταγές με Σπανάκι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών