![Αματριτσιάνα με ριγκατόνι](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2023/11/amatriciana-gastronomos-420x560.jpg?v=1700574473)
10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4-6Διαδικασία
- Για το ριζότο με σπανάκι και μπέικον, κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια 0,5 εκ.
- Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο και το μπέικον και το σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1 λεπτό.
- Προσθέτουμε το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει και σβήνουμε με το κρασί.
- Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε το 1/3 του ζωμού, την καυτερή πιπεριά και το σπανάκι.
- Μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτουμε τα μανιτάρια και λίγο ακόμα ζωμό.
- Συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς για ακόμα 10-12 λεπτά προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό και όσο αλάτι χρειάζεται.
- Μόλις είναι έτοιμο βγάζουμε την καυτερή πιπεριά και προσθέτουμε το βούτυρο, το τυρί και την κρέμα γάλακτος.
- Σερβίρουμε σε πιάτα το ριζότο με σπανάκι και μπέικον και από πάνω ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.