Για την 8η εβδομάδα του διαγωνισμού «Συνταγές της τελευταίας στιγμής», η πρώτη συνταγή που προκρίθηκε είναι της Μαργαρίτας Αλεξανδρίδη.

10' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Κόβω το μπέικον σε κυβάκια 0,5 εκ.
  2. Βάζω σε δυνατή φωτιά ένα μεγάλο τηγάνι με το μισό ελαιόλαδο και το μπέικον και το σοτάρω για 2-3 λεπτά.
  3. Ρίχνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζω το σκόρδο και το κρεμμύδι για 1 λεπτό.
  4. Προσθέτω το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να γυαλίσει και σβήνω με το κρασί.
  5. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω το 1/3 του ζωμού, την καυτερή πιπεριά και το σπανάκι.
  6. Μαγειρεύω για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέτω τα μανιτάρια και λίγο ακόμα ζωμό.
  7. Συνεχίζω το μαγείρεμα ανακατεύοντας συνεχώς για ακόμα 10-12 λεπτά προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό και όσο αλάτι χρειάζεται.
  8. Μόλις είναι έτοιμο βγάζω την καυτερή πιπεριά και προσθέτω το βούτυρο, το τυρί και την κρέμα γάλακτος.
  9. Σερβίρω το ριζότο σε πιάτα και από πάνω ρίχνω φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών