ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡιζότο με κολοκυθάκια
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το ριζότο με γλυκοκολοκύθα και καπνιστή πανσέτα σοτάρουμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά στη 1 κουταλιά λάδι το κρεμμύδι, την παντσέτα και την κολοκύθα, για μερικά λεπτά μέχρι να μαραθούν το κρεμμύδι και η κολοκύθα, αλλά να μην πάρουν χρώμα. 
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά, μέχρι να λαδωθούν καλά οι κόκοι του.
  3. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατίζουμε, μετριάζουμε τη φωτιά και αρχίζουμε να προσθέτουμε το ζωμό σιγά-σιγά με μια κουτάλα.
  4. Ανακατεύουμε διαρκώς και μόλις απορροφάται κάθε δόση, προσθέτουμε την επόμενη, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Η σταδιακή προσθήκη ζωμού και το συνεχές ανακάτεμα θα εξασφαλίσουν ένα ριζότο σωστά χυλωμένο, όμως με τους κόκους του ρυζιού να «κρατάνε» απολαυστικά στο δόντι. Η διαδικασία από την αρχή του μαγειρέματος θα πάρει περί τα 20-25 λεπτά. Δεν μας πειράζει αν στο τέλος η κολοκύθα έχει μαλακώσει αρκετά, σχεδόν λιώσει - αυτό επιτείνει τρόπον τινά το χυλωμένο αποτέλεσμα.
  5. Στο τελευταίο ανακάτεμα προσθέτουμε τα 40 ml ελαιόλαδο και την παρμεζάνα.
  6. Σερβίρουμε το ριζότο με γλυκοκολοκύθα και καπνιστή πανσέτα με άφθονο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μυστικά

Το ριζότο είναι ένα χορταστικό πιάτο που μπορεί να καταναλωθεί ως κύριο συνοδεία μιας φρέσκιας, πράσινης σαλάτας. Μπορούμε, όμως, να το σερβίρουμε και ως εναρκτήριο πιάτο ενός επίσημου καλέσματος, όμως τότε αρκεί για να χορτάσει άνετα 6 άτομα.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Κολοκύθα

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών