20' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Κόβουμε κάθε ροδάκινο στα τέσσερα και κάθε κομμάτι στα δύο. Κάθε ροδάκινο πρέπει να μας δώσει 8 φέτες.
  2. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις φέτες από τα ροδάκινα για ελάχιστα λεπτά ίσα να «αρπάξουν» λίγο και να καραμελώσουν. Δεν θέλουμε να μαλακώσουν.
  3. Μόλις κρυώσουν λίγο τα τυλίγουμε με τις φέτες του προσούτο.

Σάλτσα

  1. Χτυπάμε στο μούλτι το ροδάκινο με το λάδι, το βαλσαμικό, λίγο φρέσκο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
  2. Μόλις προκύψει μια ενιαία σάλτσα, τη σουρώνουμε από λεπτό σουρωτήρι, ανακατεύοντας τον πολτό μέσα στο σουρωτήρι με ένα κουτάλι, ώστε να γίνει η διαδικασία πιο γρήγορα.
  3. Με το σουρωμένο υγρό αρταίνουμε τα σαλατικά τα οποία βάζουμε σε μια πιατέλα.

Σερβίρισμα

  1. Γαρνίρουμε με τις τυλιγμένες φέτες ροδάκινου, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών