
20'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σάλτσα
Διαδικασία
- Για τα ροδάκινα με προσούτο, κόβουμε κάθε ροδάκινο στα τέσσερα και κάθε κομμάτι στα δύο. Κάθε ροδάκινο πρέπει να μας δώσει 8 φέτες.
- Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τις φέτες από τα ροδάκινα για ελάχιστα λεπτά ίσα να «αρπάξουν» λίγο και να καραμελώσουν. Δεν θέλουμε να μαλακώσουν.
- Μόλις κρυώσουν λίγο τα τυλίγουμε με τις φέτες του προσούτο.
Σάλτσα
- Χτυπάμε στο μούλτι το ροδάκινο με το λάδι, το βαλσαμικό, λίγο φρέσκο δυόσμο, αλάτι και πιπέρι.
- Μόλις προκύψει μια ενιαία σάλτσα, τη σουρώνουμε από λεπτό σουρωτήρι, ανακατεύοντας τον πολτό μέσα στο σουρωτήρι με ένα κουτάλι, ώστε να γίνει η διαδικασία πιο γρήγορα.
- Με το σουρωμένο υγρό αρταίνουμε τα σαλατικά τα οποία βάζουμε σε μια πιατέλα.
Σερβίρισμα
- Γαρνίρουμε με τις τυλιγμένες φέτες ροδάκινου, τρίβουμε μπόλικο πιπέρι και σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί.