10' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τα κρεμμύδια μαζί με το κεφάλι και την ουρά του ψαριού σε 1 λίτρο νερό.
  2. Μετά από 20 λεπτά περίπου τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, περνάμε τα κρεμμύδια από το μπλέντερ και πετάμε το κεφάλι και την ουρά. Τον ζωμό τον κρατάμε.
  3. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το ψάρι, τα πολτοποιημένα κρεμμύδια, τους κόκκους του πιπεριού μαζί με τον ζωμό που φυλάξαμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
  4. Ξαφρίζουμε με την τρυπητή κουτάλα.
  5. Αμέσως μετά προσθέτουμε τις μπάμιες, τις λιωμένες ντομάτες, την πάπρικα και το κόκκινο πιπέρι.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε όλα να βράσουν για 20 λεπτά.
  7. Αν θέλουμε προσθέτουμε το λεμόνι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 24.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Μπάμιες

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών