
10'
προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 55'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε τα κρεμμύδια μαζί με το κεφάλι και την ουρά του ψαριού σε 1 λίτρο νερό.
- Μετά από 20 λεπτά περίπου τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα, περνάμε τα κρεμμύδια από το μπλέντερ και πετάμε το κεφάλι και την ουρά. Τον ζωμό τον κρατάμε.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το ψάρι, τα πολτοποιημένα κρεμμύδια, τους κόκκους του πιπεριού μαζί με τον ζωμό που φυλάξαμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.
- Ξαφρίζουμε με την τρυπητή κουτάλα.
- Αμέσως μετά προσθέτουμε τις μπάμιες, τις λιωμένες ντομάτες, την πάπρικα και το κόκκινο πιπέρι.
- Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε όλα να βράσουν για 20 λεπτά.
- Αν θέλουμε προσθέτουμε το λεμόνι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 24.