30'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 20'
Υλικά
Μερίδες: 6Για το πανάρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ρολά γεμιστά με αυγό, πανέ στον φούρνο αρχικά αφαιρούμε, με ένα μυτερό μαχαίρι, τη μεμβράνη από το λουκάνικο και το ρίχνουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, το ουίσκι, τα 70 ml από το ελαιόλαδο και 100 ml παγωμένο νερό και τα χτυπάμε για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, ρίχνουμε τον κιμά, τη ρίγανη και αλατοπίπερο και τα ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε 6 μικρές μπάλες, τις οποίες πατικώνουμε με το χέρι μας ώστε να ανοίξουν σε 6 δίσκους.
- Βάζουμε σε κάθε δίσκο από 1 αυγό και πλάθουμε προσεκτικά τον κιμά γύρω από το αυγό, ώστε να το καλύψει.
- Βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει η ζύμη.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
- Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μέτριο ταψί.
Πανάρισμα
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με αλατοπίπερο.
- Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε άλλο τη φρυγανιά.
- Περνάμε κάθε ρολό πρώτα από το αυγό, μετά από το αλεύρι και ξανά από το αυγό.
- Στο τέλος τα περνάμε από τη φρυγανιά, τα γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν καλά, τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και βάζουμε στο ταψί.
- Ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
- Ψήνουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και να γίνουν τραγανά.
- Συνοδεύουμε, τα ρολά γεμιστά με αυγό, πανέ, με πατάτες ατμού, αρτυμένες με λιωμένο βούτυρο ή λάδι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 196.