15'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ρόστι-τηγανίτα πατάτας με κρεμμύδι, αρχικά βάζουμε τις τριμμένες πατάτες σε ένα σουρωτήρι, τις αλατίζουμε καλά, τις αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους και να στραγγίξουν πολύ καλά.
- Αν θέλουμε, πιέζουμε με μια κουτάλα και στη συνέχεια τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
- Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και λίγο-λίγο το βούτυρο, ανακατεύοντας ενδιάμεσα με μια κουτάλα.
- Μαγειρεύουμε για περίπου 8 - 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να ροδίσουν από τη μία πλευρά.
- Με ένα μεγάλο πιάτο ή με ένα καπάκι κατσαρόλας καπακώνουμε το τηγάνι και γυρίζουμε προσεκτικά το ρόστι από την άλλη πλευρά (όπως κάνουμε με την ομελέτα). Καλό είναι να αναποδογυρίσουμε το ρόστι πάνω από το νεροχύτη.
- Αφήνουμε μέχρι να ψηθεί και η άλλη πλευρά και να ροδίσει για περίπου 6 - 7 λεπτά.
- Αλατοπιπερώνουμε (κατά βούληση) και σερβίρουμε, το ρόστι-τηγανίτα πατάτας με κρεμμύδι, ζεστό.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 84.