ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡεβυθοσαλάτα με ψητά λαχανικάΡεβυθοσαλάτα με ψητά λαχανικά Το φαγητό αυτό μπορεί να γίνει, όπως μας είπε η κ. Κατσιφαράκη από τον Γαλατά Χανίων, προσθέτοντας ρύζι στα ρεβύθια που έχουν μείνει από την προηγούμενη ημέρα.

10' προετοιμασία
1 ώρα και 25' μαγείρεμα
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το ροβιθόρυζο, ξεκινάμε ξεπλένοντας τα ρεβύθια για να φύγει το αλάτι και τα στραγγίζουμε.
  2. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα ρεβύθια μαζί με τόσο νερό ώστε να τα υπερκαλύπτει κατά 10 εκ. (περίπου 1 1⁄2 λίτρο), σε δυνατή φωτιά για 3 λεπτά, μέχρι τα υγρά να κοχλάσουν.
  3. Μετριάζουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβύθια. Στραγγίζουμε τα ρεβύθια, κρατάμε στην άκρη το νερό όπου τα βράσαμε και το μετράμε.
  4. Χρειαζόμαστε 4 φλιτζ. τσαγιού (800 ml ) για να βράσουμε το ρύζι. Στην ίδια κατσαρόλα, άδεια πλέον, ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα για 1 λεπτό, μέχρι να λαδωθεί.
  6. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε στην άκρη.
  7. Μαγειρεύουμε για 15 - 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα υγρά.
  8. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο, αλατοπίπερο και το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
  9. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κουζίνας, αφήνουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε. Στο πλάι, πράσινες ελιές.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών