20' προετοιμασία
2 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 50 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη βινεγκρέτ

Διαδικασία

  1. Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε άφθονο νερό για 1½-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη διαλύονται. Λίγα λεπτά πριν από το τέλος, τα αλατίζουμε. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Προθερμαίνουμε το γκριλ. Βράζουμε μπόλικο νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη δάφνη και ζεματίζουμε τα πράσα και τη μαραθόριζα για 3-4 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μονή στρώση σε ένα μέτριο ταψάκι. Προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις πιπεριές Φλωρίνης, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε τα λαχανικά για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, και τα ανακατεύουμε με τα στραγγισμένα ρεβίθια.
  3. Βινεγκρέτ: Χτυπάμε όλα τα υλικά της σε ένα μπολάκι και περιχύνουμε τη ρεβιθοσαλάτα. Σερβίρουμε αμέσως.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών