20' προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη βινεγκρέτ

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε ρεβυθοσαλάτα με ψητά λαχανικά, αρχικά, στραγγίζουμε τα ρεβύθια.
  2. Στη συνέχεια, τα ξεπλένουμε και τα βράζουμε σε άφθονο νερό για 1½-2 ώρες, μέχρι να μαλακώσουν καλά, αλλά να μη διαλύονται. Λίγα λεπτά πριν από το τέλος, τα αλατίζουμε.
  3. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Προθερμαίνουμε το γκριλ.
  5. Βράζουμε μπόλικο νερό σε μια μέτρια κατσαρόλα, προσθέτουμε τη δάφνη και ζεματίζουμε τα πράσα και τη μαραθόριζα για 3-4 λεπτά.
  6. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μονή στρώση σε ένα μέτριο ταψάκι.
  7. Προσθέτουμε τις φέτες κρεμμυδιού και τις πιπεριές Φλωρίνης, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε.
  8. Ψήνουμε τα λαχανικά για 12-15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  9. Τα ανακατεύουμε με τα στραγγισμένα ρεβύθια.

Βινεγκρέτ

  1. Χτυπάμε όλα τα υλικά σε ένα μπολάκι.
  2. Περιχύνουμε τη ρεβυθοσαλάτα και σερβίρουμε αμέσως.

Άρθρα και Συνταγές με Πιπεριές

Άρθρα και Συνταγές με Πράσα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών