ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΡυζόγαλο με μοσχολέμονο και ελαιόλαδοΡυζόγαλο με μοσχολέμονο και ελαιόλαδο
10' προετοιμασία
55' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Για το ρυζόγαλο με άρωμα λεμόνι, βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, το γάλα, το ρύζι, το ξύσμα, την κανέλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλάτι για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να πάρει μία βράση.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράζει για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
  3. Ανακατεύουμε πολύ συχνά, όχι μόνο για να μην κολλήσει το μείγμα στην κατσαρόλα, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποκτά κρεμώδη υφή.
  4. Βγάζουμε το ξύλο κανέλας και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 ατομικά μπολάκια.
  5. Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με κανέλα και ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε το ρυζόγαλο στην άκρη να κρυώσει και να πήξει.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Ρύζι

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών