
10'
προετοιμασία
55' βράσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 5'
Υλικά
Μερίδες: 6Διαδικασία
- Για το ρυζόγαλο με άρωμα λεμόνι, βράζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας, το γάλα, το ρύζι, το ξύσμα, την κανέλα, τη βανίλια, τη ζάχαρη και το αλάτι για 3-4 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μείγμα να πάρει μία βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να σιγοβράζει για 50 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφήσει τα περισσότερα υγρά.
- Ανακατεύουμε πολύ συχνά, όχι μόνο για να μην κολλήσει το μείγμα στην κατσαρόλα, αλλά και γιατί με αυτόν τον τρόπο αποκτά κρεμώδη υφή.
- Βγάζουμε το ξύλο κανέλας και μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε 6 ατομικά μπολάκια.
- Πασπαλίζουμε, αν θέλουμε, με κανέλα και ξύσμα λεμονιού και αφήνουμε το ρυζόγαλο στην άκρη να κρυώσει και να πήξει.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 132.