
20'
προετοιμασία
15' παρασκευή
15'
αναμονή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Διαδικασία
- Για την σαλάτα Al Aswad (σουδανική μελιτζανοσαλάτα), αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε ένα σουρωτό, να ξεπικρίσουν.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μπόλικο λάδι τις τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σε μια καθαρή κατσαρόλα που τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά βάζουμε το φυστικοβούτυρο, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και 2-3 κουτ. σούπας νερό.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον πελτέ και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
- Τέλος, προσθέτουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και ανακατεύουμε.