Σαλάτα Al Aswad (σουδανική μελιτζανοσαλάτα)

20' προετοιμασία
15' παρασκευή
15' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε για 10-15 λεπτά σε ένα σουρωτό, να ξεπικρίσουν.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι με μπόλικο λάδι τις τηγανίζουμε μέχρι να χρυσαφίσουν. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις αφήνουμε να στραγγίξουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Σε μια καθαρή κατσαρόλα που τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά βάζουμε το φυστικοβούτυρο, το σκόρδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι και 2-3 κουτ. σούπας νερό.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι, τον πελτέ και τον χυμό λεμονιού και αφήνουμε τα υλικά να μαγειρευτούν για 5 λεπτά.
  5. Τέλος, προσθέτουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και ανακατεύουμε.

Άρθρα και Συνταγές με Μελιτζάνες

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών