Η ιδιαίτερη σος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε πατατοσαλάτες ή σαλάτες με αρακά ή φασολάκια.

20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη βινεγκρέτ

Διαδικασία

  1. Βινεγκρέτ: Βάζουμε όλα τα υλικά (αντζούγιες, ελαιόλαδο, άνηθος, χυμός και ξύσμα λεμονιού, ζάχαρη και πιπέρι) σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.
  2. Σαλάτα: Κόβουμε τις αγκινάρες στα τέσσερα και το κάθε κομμάτι σε λεπτά φετάκια. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη σαλάτα. Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα φετάκια φινόκιο και τα περιχύνουμε με λίγη από τη βινεγκρέτ. Συνεχίζουμε με μια στρώση από τις φετούλες αγκινάρας. Περιχύνουμε πάλι με λίγη από τη βινεγκρέτ. Μπορούμε να αφήσουμε έτσι τη σαλάτα σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες. Κατά το σερβίρισμα προσθέτουμε τη ρόκα ή τη σαλάτα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.
  3. Δες το βίντεο για το πώς καθαρίζουμε τις αγκινάρες

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών