ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΛαδερές αγκινάρες γεμιστές με κουκιά και ρύζιΑγκινάρες γεμιστές με κουκιά και ρύζι από την Πόλη
20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη βινεγκρέτ

Διαδικασία

Βινεγκρέτ

  1. Για να ετοιμάσουμε την σαλάτα με αγκινάρες και βινεγκρέτ αντζούγιας βάζουμε όλα τα υλικά (αντζούγιες, ελαιόλαδο, άνηθος, χυμός και ξύσμα λεμονιού, ζάχαρη και πιπέρι) σε ένα μπλέντερ και τα πολτοποιούμε πολύ καλά.

Σαλάτα

  1. Κόβουμε τις αγκινάρες στα τέσσερα και το κάθε κομμάτι σε λεπτά φετάκια. Πλένουμε και στεγνώνουμε τη σαλάτα. Σε μια πιατέλα στρώνουμε τα φετάκια φινόκιο και τα περιχύνουμε με λίγη από τη βινεγκρέτ. Συνεχίζουμε με μια στρώση από τις φετούλες αγκινάρας. Περιχύνουμε πάλι με λίγη από τη βινεγκρέτ. Μπορούμε να αφήσουμε έτσι τη σαλάτα σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη στο ψυγείο για 2 - 3 ώρες.
  2. Κατά το σερβίρισμα προσθέτουμε τη ρόκα ή τη σαλάτα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη βινεγκρέτ.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 35.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών