Νόστιμες ιδέες για την τελική ευθεία της μεγάλης νηστείας.

25' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Για το λαδολέμονο

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα μεσαίου μεγέθους βάζουμε τις πατάτες, τα καρότα, τα κρεμμύδια, το αλάτι και το χυμό λεμονιού.
  2. Αν χρησιμοποιήσουμε φρέσκες αγκινάρες, τις βάζουμε κι αυτές στην κατσαρόλα.
  3. Προσθέτουμε νερό τόσο που να σκεπάζει τα υλικά, βάζουμε από πάνω ένα πιάτο και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 - 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
  4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν όπως είναι σκεπασμένα με το πιάτο (για να μη μαυρίσουν οι αγκινάρες).
  5. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τη ρόκα και από πάνω τακτοποιούμε τα λαχανικά που βράσαμε (και τα αγκιναράκια λαδιού, αν δεν χρησιμοποιήσαμε φρέσκα).
  6. Ανακατεύουμε το λάδι, το λεμόνι και το αλατοπίπερο.
  7. Πασπαλίζουμε τη σαλάτα με τον άνηθο, περιχύνουμε με τη σος και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών