20' προετοιμασία
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το πέστο φέτας

Διαδικασία

  1. Για την σαλάτα με αρακά και πέστο φέτας, βράζουμε τον αρακά για 5 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τον στραγγίζουμε καλά.
  2. Τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
  4. Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον αρακά, ανακατεύουμε, διορθώνουμε το αλατοπίπερο και ρίχνουμε το αβοκάντο, ανακατεύοντας με προσοχή.

Πέστο

  1. Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα.
  2. Σερβίρουμε τη σαλάτα με αρακά με κουταλιές από το πέστο και τα ολόκληρα αμύγδαλα.

Μυστικά

Αν θέλουμε, αντί να φτιάξουμε πέστο, ο σεφ προτείνει ένα εναλλακτικό σερβίρισμα: να προσθέσουμε τα υλικά του στη σαλάτα χωρίς να τα πολτοποιήσουμε.

Γλυκόςκαιβουτυράτος,οαρα- κάς συμπυκνώνει στη γεύση του την άνοιξη και όταν συναντιέται με τον άνηθο και το λεμόνι, αλλά και με γαλακτοκομικά και θαλασσινά, φλερτάρει με λευκά κρασιά με χαρακτήρα: Μαλαγουζιά, Sauvignon blanc, Ροδίτη, ξηρά χαρμάνια με Μοσχάτο, Μαντινείες, κρητικά χαρμάνια με Πλυτό και Θραψαθήρι, Λακωνικές Κυδωνίτσες. Αν τώρα ο αρακάς κοκκινίζει με ντοματένιες σάλτσες ή ενδίδει στις ζωικές πρωτεΐνες, υποκύπτει σε ροζέ πειρασμούς ημίξηρους ενίοτε από Ξινόμαυρο ή Syrah, οι οποίοι υποστηρίζουν τόσο την οξύτητα της ντομάτας όσο και τη γλύκα του λαχανικού και τη ζωική πρωτεΐνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.

Άρθρα και Συνταγές με Αρακάς

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών