
Υλικά
Μερίδες: 4Για το πέστο φέτας
Διαδικασία
- Για την σαλάτα με αρακά και πέστο φέτας, βράζουμε τον αρακά για 5 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό και τον στραγγίζουμε καλά.
- Τον αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το λάδι, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και τον αρακά, ανακατεύουμε, διορθώνουμε το αλατοπίπερο και ρίχνουμε το αβοκάντο, ανακατεύοντας με προσοχή.
Πέστο
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη όλα τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε μια πάστα.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα με αρακά με κουταλιές από το πέστο και τα ολόκληρα αμύγδαλα.
Μυστικά
Γλυκόςκαιβουτυράτος,οαρα- κάς συμπυκνώνει στη γεύση του την άνοιξη και όταν συναντιέται με τον άνηθο και το λεμόνι, αλλά και με γαλακτοκομικά και θαλασσινά, φλερτάρει με λευκά κρασιά με χαρακτήρα: Μαλαγουζιά, Sauvignon blanc, Ροδίτη, ξηρά χαρμάνια με Μοσχάτο, Μαντινείες, κρητικά χαρμάνια με Πλυτό και Θραψαθήρι, Λακωνικές Κυδωνίτσες. Αν τώρα ο αρακάς κοκκινίζει με ντοματένιες σάλτσες ή ενδίδει στις ζωικές πρωτεΐνες, υποκύπτει σε ροζέ πειρασμούς ημίξηρους ενίοτε από Ξινόμαυρο ή Syrah, οι οποίοι υποστηρίζουν τόσο την οξύτητα της ντομάτας όσο και τη γλύκα του λαχανικού και τη ζωική πρωτεΐνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 169.