
10'
προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη σαλάτα
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τη σαλάτα με μαύρες φακές Φενεού και κατσικίσιο τυρί, αρχικά, σε μια μέτρια κατσαρόλα ρίχνουμε τις φακές, το κρεμμύδι, τη δάφνη, τους σπόρους και 800 ml νερό.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μη λιώσουν.
- Στραγγίζουμε, αφαιρούμε τη δάφνη και αδειάζουμε σε βαθύ μπολ.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε απαλά.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε
Ένα ροζέ από Merlot.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.