30'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τις γαρίδες
Διαδικασία
- Ξεπλένουμε το κινόα πολύ καλά στο σουρωτήρι κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
- Μετά το βάζουμε με το μετρημένο νερό (350 γρ.) σε μια μέτρια κατσαρόλα και προσθέτουμε τις δάφνες και τα κλωνάρια του μαϊντανού.
- Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μόλις κοχλάσει το υγρό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 10 λεπτά ή μέχρι το κινόα να πιει τα υγρά του, να φουσκώσει και να μαλακώσει (όχι τελείως - πρέπει να κρατάει λίγο στο δόντι).
- Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά σκεπασμένη. Μετά την ξεσκεπάζουμε, αφαιρούμε τις δάφνες και τον μαϊντανό και αφρατεύουμε το κινόα με δυο πιρούνια.
- Εν τω μεταξύ, προθερμαίνουμε το γκριλ σε δυνατή θερμοκρασία.
- Λαδώνουμε τις γαρίδες με τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τις αλατοπιπερώνουμε και τις αραδιάζουμε στη λαμαρίνα του φούρνου.
- Ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για 1 - 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν χωρίς όμως να στεγνώσουν.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τη μουστάρδα με το χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το κινόα και ανακατεύουμε να πάει το ντρέσινγκ παντού.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε με τις ψητές γαρίδες.
Μυστικά
- Αν θέλουμε, εμπλουτίζουμε το φαγητό με μερικά ντοματίνια, κομμένη στη μέση.
- Αντί για φρέσκο κρεμμύδι, μπορούμε να προσθέσουμε 1 μέτριο ξερό, πολύ ψιλοκομμένο. Το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι μπορούμε, αν θέλουμε, να το βάλουμε σε μια κατσαρόλα με 1/2 φλιτζάνι νερό και λίγο αλάτι και να το βράσουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Έτσι θα φύγει η αψάδα του και θα γλυκάνει.
- Τη σαλάτα μπορούμε να την αφήσουμε στο ψυγείο για 2 ώρες ώστε να γίνει δροσερή και να αναμειχθούν καλύτερα τα αρώματα.