ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤορτίγιες με κα­σέρι και παστουρμάΤορτίγιες με κα­σέρι και παστουρμά
25' προετοιμασία
30' ψήσιμο
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 15'

Υλικά

Τεμάχια: 24

Για την κρέμα φέτας (για 4 μερίδες)

Για τη σαλάτα κινόα (για 4 μερίδες)

Διαδικασία

Τορτίγιες

  1. Για τις τορτίγιες με κινόα και κρέμα φέτας ξεκινάμε και σε μεγάλο μπολ ή στον κάδο του μίξερ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
  2. Ανακατεύουμε με το χέρι (ή με τον γάντζο του μίξερ για ζύμες) και προσθέτουμε το νερό σταδιακά (ίσως δεν χρειαστεί να το ρίξουμε όλο).
  3. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ενωθούν και έπειτα ζυμώνουμε με τα χέρια για σχεδόν 10 λεπτά (ή λιγότερο με τον γάντζο, σε μεσαία ταχύτητα), μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι αφράτο και ελαστικό.
  4. Το χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη και έπειτα το καθένα στη μέση, ξανά και ξανά, μέχρι να έχουμε 24 ίσα κομμάτια ζύμης.
  5. Τα αφήνουμε να «ξεκουραστούν», σκεπασμένα, για 10-20 λεπτά, σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε κάθε κομμάτι ζύμης σε λεπτό δίσκο, όσο το δυνατόν πιο στρογγυλό, σε μέγεθος περίπου ενός μέτριου πιάτου.
  7. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά, σκέτο, χωρίς λιπαρή ουσία, και, όταν κάψει καλά, ψήνουμε κάθε τορτίγια στο καυτό σκεύος για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να αποκτήσει μεγάλες ρόδινες φουσκάλες, αλλά να παραμείνει μαλακή και ευλύγιστη.

Κρέμα φέτας

  1. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα μέχρι να ζεσταθούν, αλλά όχι να αφρίσουν και να φουσκώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα τυριά, αποσύρουμε και χτυπάμε καλά με ραβδομπλέντερ (ή στον πολυκόφτη) μέχρι να φτιάξουμε μια λεία κρέμα.
  3. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο.

Σαλάτα

  1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ.

Σερβίρισμα

  1. Αλείφουμε 4 τορτίγιες με την κρέμα φέτας και από πάνω απλώνουμε τη σαλάτα.
  2. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό, στερεώνουμε με δύο οδοντογλυφίδες και κόβουμε τις τορτίγιες λοξά, στη μέση.
  3. Σερβίρουμε αμέσως.

Μυστικά

Μετά το ψήσιμό τους, οι τορτίγιες διατηρούνται στο ψυγείο για μερικές ημέρες και στην κατάψυξη για αρκετό καιρό, τοποθετημένες η μία πάνω στην άλλη, με χαρτί ψησίματος ανάμεσά τους. Για να τις σερβίρουμε (με όποιον τρόπο θέλουμε), τις ξεπαγώνουμε (αν τις είχαμε στην κατάψυξη) και τις ζεσταίνουμε ελαφρώς στον φούρνο, μέχρι να γίνουν ξανά μαλακές και ευλύγιστες.

Στο ποτήρι μας : Μια κομψή σύγχρονη Ρετσίνα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Κινόα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών