15'
προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το χειμωνιάτικο τουρλού με ρεβίθια και κινόα, ξεκινάμε βάζοντας το κινόα σε μια κατσαρόλα με 1 κούπα κρύο νερό. Βάζουμε το σκεύος σε δυνατή φωτιά και, μόλις κοχλάσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.
- Παράλληλα, ψεκάζουμε ή αλείφουμε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε το κάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, το κουνουπίδι, τα ρεβύθια, την κολοκύθα και 1/2 κούπα νερό.
- Ανακατεύουμε και, μόλις το υγρό κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (δεν χρειάζεται να μαλακώσουν εντελώς). Αν σωθούν τα υγρά στο μαγείρεμα, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
- Αποσύρουμε, ρίχνουμε το σπανάκι και όσο αλατοπίπερο θέλουμε, ανακατεύουμε να μαραθεί το σπανάκι και σερβίρουμε με το κινόα.