ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤουρλού στον ταβάΤουρλού στον ταβά από το Άγιο Όρος
15' προετοιμασία
25' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το χειμωνιάτικο τουρλού με ρεβίθια και κινόα, ξεκινάμε βάζοντας το κινόα σε μια κατσαρόλα με 1 κούπα κρύο νερό. Βάζουμε το σκεύος σε δυνατή φωτιά και, μόλις κοχλάσει το νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 12 - 15 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και αποσύρουμε.
  2. Παράλληλα, ψεκάζουμε ή αλείφουμε ένα ευρύχωρο αντικολλητικό σκεύος με ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει. Προσθέτουμε το κάρι και ανακατεύουμε για περίπου 1 λεπτό, μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του.
  3. Προσθέτουμε την ντομάτα, το κουνουπίδι, τα ρεβύθια, την κολοκύθα και 1/2 κούπα νερό.
  4. Ανακατεύουμε και, μόλις το υγρό κοχλάσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά (δεν χρειάζεται να μαλακώσουν εντελώς). Αν σωθούν τα υγρά στο μαγείρεμα, προσθέτουμε ελάχιστο νερό.
  5. Αποσύρουμε, ρίχνουμε το σπανάκι και όσο αλατοπίπερο θέλουμε, ανακατεύουμε να μαραθεί το σπανάκι και σερβίρουμε με το κινόα.

Άρθρα και Συνταγές με Κινόα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών