20'
προετοιμασία
30' παρασκευή
Σύνολο: 50'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το τσίλι
Για την κινόα
Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το τσίλι με κιμά και λαχανικά, ξεκινάμε αλείφοντας μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα με λίγο λάδι και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και τα μπαχαρικά για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
- Ρίχνουμε το ζωμό και τα φασόλια, αλατίζουμε κατά βούληση, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 - 15 λεπτά.
- Στο μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το πλιγούρι στο ζωμό, σύμφωνα με τος οδηγίες της συσκευασίας του.
- Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τη ρόκα και την πάπρικα και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε το πλιγούρι με το τσίλι και πασπαλίζουμε με το τυρί. Συνοδεύουμε με το λιωμένο αβοκάντο σε μπολάκι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 3.