ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ«Τacos» με ρέβα τουρσί, κολιό και μαγιονέζα με τσίλι«Τacos» με ρέβα τουρσί, κολιό και μαγιονέζα με τσίλι
20' προετοιμασία
30' παρασκευή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για το τσίλι

Για την κινόα

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το τσίλι με κιμά και λαχανικά, ξεκινάμε αλείφοντας μια φαρδιά αντικολλητική κατσαρόλα με λίγο λάδι και τη ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρουμε τα καρότα, τα κρεμμυδάκια και τα μπαχαρικά για 3 λεπτά. 
  3. Προσθέτουμε τον κιμά και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει και να γίνει σπυρωτός.
  4. Ρίχνουμε το ζωμό και τα φασόλια, αλατίζουμε κατά βούληση, ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 10 - 15 λεπτά.
  5. Στο μεταξύ, σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε το πλιγούρι στο ζωμό, σύμφωνα με τος οδηγίες της συσκευασίας του.
  6. Προσθέτουμε το καλαμπόκι, τη ρόκα και την πάπρικα και ανακατεύουμε απαλά.
  7. Σερβίρουμε το πλιγούρι με το τσίλι και πασπαλίζουμε με το τυρί. Συνοδεύουμε με το λιωμένο αβοκάντο σε μπολάκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Light & Healthy, τεύχος 3.

Άρθρα και Συνταγές με Κινόα

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχαρίσιος κιμάς

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών