«Αυτό το πιάτο για μένα συμβολίζει το καλοκαίρι και είναι ένα πάντρεμα της ελληνικής κουζίνας με τον κόσμο», εξηγεί ο Άνταμ Κοντοβάς – executive chef του Astarte suites Santorini και του ολοκαίνουργιου Kobra στα Εξάρχεια– σχετικά με τη street food συνταγή που μας έδωσε.

45' προετοιμασία
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 45 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: για 2-3 μερίδες

Για τη ρέβα τουρσί

Για τη μαγιονέζα με τσίλι

Για τη γέμιση (ταρτάρ κολιού)

Διαδικασία

  1. Ρέβα τουρσί: Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά, εκτός από τη ρέβα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζουμε τη ρέβα σε ένα σχετικά ψηλό γυάλινο βάζο, ώστε να το γεμίσει κατά τα 3/4. Προσθέτουμε το μείγμα του μπολ και πιέζουμε τις φέτες, ώστε να βυθιστούν πλήρως στο υγρό. Κλείνουμε καλά με το καπάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες.
  2. Μαγιονέζα: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ δοχείο και τα χτυπάμε με ραβδομπλέντερ (ή σε πολυκόφτη) μέχρι να σχηματιστεί μια δεμένη, πυκνή και λεία μαγιονέζα. Χρησιμοποιούμε όση χρειαζόμαστε για τα «τάκος» και την υπόλοιπη τη διατηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο. Γέμιση: Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειαστεί.
  3. «Tacos»: Παίρνουμε 6 φέτες ρέβας τουρσί (θα παίξουν τον ρόλο της τορτίγιας) και τις σκουπίζουμε. Στο κέντρο κάθε φέτας βάζουμε 1 κουτ. σούπας γέμιση ταρτάρ κολιού και απλώς τη λυγίζουμε ώστε να καλύψει χαλαρά τη γέμιση, όπως στα κλασικά τάκος.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών