
45'
προετοιμασία
12 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 12 ώρες και 45'
Υλικά
Μερίδες: για 2-3 μερίδεςΓια τη ρέβα τουρσί
Για τη μαγιονέζα με τσίλι
Για τη γέμιση (ταρτάρ κολιού)
Διαδικασία
Για την ρέβα τουρσί
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα όλα τα υλικά, εκτός από τη ρέβα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βάζουμε τη ρέβα σε ένα σχετικά ψηλό γυάλινο βάζο, ώστε να το γεμίσει κατά τα 3/4.
- Προσθέτουμε το μείγμα του μπολ και πιέζουμε τις φέτες, ώστε να βυθιστούν πλήρως στο υγρό.
- Κλείνουμε καλά με το καπάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο για 12 ώρες
Για την μαγιονέζα τσίλι
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βαθύ δοχείο και τα χτυπάμε με ραβδομπλέντερ (ή σε πολυκόφτη) μέχρι να σχηματιστεί μια δεμένη, πυκνή και λεία μαγιονέζα.
- Χρησιμοποιούμε όση χρειαζόμαστε για τα «τάκος» και την υπόλοιπη τη διατηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο.
Γιαν την γέμιση
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μπολ.
- Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειαστεί.
Για τα «Tacos»
- Παίρνουμε 6 φέτες ρέβας τουρσί (θα παίξουν τον ρόλο της τορτίγιας) και τις σκουπίζουμε.
- Στο κέντρο κάθε φέτας βάζουμε 1 κουτ. σούπας γέμιση ταρτάρ κολιού και απλώς τη λυγίζουμε ώστε να καλύψει χαλαρά τη γέμιση, όπως στα κλασικά τάκος.