10'
προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες κατά μήκος είτε με το τον αποφλοιωτή πατάτας είτε με μαντολίνο (εργαλείο ειδικό για αυτές τις δουλειές). Διαφορετικά τα κόβουμε σε κυβάκια ή σε ροδέλες.
- Τα στρώνουμε σε ταψί σε μονή στρώση, αλατίζουμε ελαφρώς, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
- Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού ή με το λευκό βαλσαμικό ξίδι.
- Σκορπίζουμε από πάνω τα φιλέτα αντζούγιας και την κάππαρη.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με ψωμί ή παξιμάδια.