10' προετοιμασία
5' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες κατά μήκος είτε με το τον αποφλοιωτή πατάτας είτε με μαντολίνο (εργαλείο ειδικό για αυτές τις δουλειές). Διαφορετικά τα κόβουμε σε κυβάκια ή σε ροδέλες.
  2. Τα στρώνουμε σε ταψί σε μονή στρώση, αλατίζουμε ελαφρώς, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε στο γκριλ για περίπου 4 - 5 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν.
  3. Τα βγάζουμε σε μια πιατέλα, τα περιχύνουμε με την κρέμα βαλσαμικού ή με το λευκό βαλσαμικό ξίδι. 
  4. Σκορπίζουμε από πάνω τα φιλέτα αντζούγιας και την κάππαρη.
  5. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε με ψωμί ή παξιμάδια.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών