
15'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'
Υλικά
Μερίδες: για 4 μερίδεςΔιαδικασία
- Ανάβουμε το γκριλ στην πιο υψηλή βαθμίδα και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά (για περίπου 10 λεπτά).
- Λαδώνουμε τα καλαμάρια με 40 ml από το λάδι και τα ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα πλοκάμια θέλουν λίγο περισσότερο.
- Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά «ψήνουμε» τις φέτες αβοκάντο για 2-3 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσουν.
- Σε μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με αλατοπίπερο, τον χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, αδειάζουμε το μείγμα στις φέτες αβοκάντο και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε το αβοκάντο στα πιάτα και από πάνω βάζουμε τα καλαμάρια.
- Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σχοινόπρασο και σερβίρουμε.