15' προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: για 4 μερίδες

Διαδικασία

  1. Ανάβουμε το γκριλ στην πιο υψηλή βαθμίδα και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά (για περίπου 10 λεπτά).
  2. Λαδώνουμε τα καλαμάρια με 40 ml από το λάδι και τα ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά. Τα πλοκάμια θέλουν λίγο περισσότερο.
  3. Παράλληλα, σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε δυνατή φωτιά «ψήνουμε» τις φέτες αβοκάντο για 2-3 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία, μέχρι να ροδίσουν.
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε το υπόλοιπο λάδι με αλατοπίπερο, τον χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα, αδειάζουμε το μείγμα στις φέτες αβοκάντο και ανακατεύουμε.
  5. Μοιράζουμε το αβοκάντο στα πιάτα και από πάνω βάζουμε τα καλαμάρια.
  6. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και σχοινόπρασο και σερβίρουμε.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών