ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα με ψητά καλαμαράκια και κρητικό αβοκάντο
20' προετοιμασία
8' μαγείρεμα
Σύνολο: 28'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ανάβουμε το γκριλ στην πιο υψηλή βαθμίδα και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά (για περίπου 10 λεπτά).
  2. Λαδώνουμε τα καλαμάρια με 1 κουταλιά από το μετρημένο λάδι και τα ψήνουμε στην πιο ψηλή σκάλα για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Τα πλοκάμια θέλουν λίγο περισσότερο.
  4. Τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  5. Προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι (1 κουτ. σούπας), τους χυμούς εσπεριδοειδών, το ξύσμα, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.
  6. Σερβίρουμε τα καλαμάρια και συνοδεύουμε με μια σαλάτα εποχής.

Άρθρα και Συνταγές με Καλαμάρι / Θράψαλο

Άρθρα και Συνταγές με Πορτοκάλι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών