20' προετοιμασία
Σύνολο: 20 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8

Για τη σαλάτα

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

Σάλτσα

  1. Μουσκεύουμε τις σταφίδες στο χυμό σαγκουινιού ή πορτοκαλιού, για 15 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπλέντερ τις σταφίδες με το χυμό τους, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και τα πολτοποιούμε. Αφήνουμε κατά μέρος.

Σαλάτα

  1. Κόβουμε το ξινόμηλο στη μέση, αφαιρούμε τα σπόρια και στη συνέχεια το κόβουμε σε λεπτές φέτες (με τη φλούδα).
  2. Ρίχνουμε τις φέτες μήλου και μαραθόριζας σε ένα μπολ με κρύο νερό και το χυμό λεμονιού, για να μη μαυρίσει το μήλο και να παραμείνει τραγανή η μαραθόριζα.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το σπανάκι, αλάτι, πιπέρι και τα 2/3 της σάλτσας που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε το σπανάκι σε μεγάλη πιατέλα, συμπληρώνουμε με το ξινόμηλο και τη μαραθόριζα, στραγγισμένα και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα.
  4. Πασπαλίζουμε με το μαυροκούκι και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών