ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΦασολάκια σαλάτα με πιπεριές και απίθανη «σάλτσα» ωμής ντομάταςΦασολάκια σαλάτα με πιπεριές και απίθανη «σάλτσα» ωμής ντομάτας
20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα νισουάζ με φασολάκια και φρέσκο ψητό ψάρι, πρώτα βράζουμε τους κύβους πατάτας σε μια μισογεμάτη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει για 10 - 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Πέντε λεπτά πριν από το τέλος βρασμού ρίχνουμε και τα φασολάκια και συνεχίζουμε το βράσιμο για περίπου 5-6 λεπτά- καλό είναι να κρατάνε στο δόντι.
  3. Τα στραγγίζουμε, τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ ή πιατέλα σερβιρίσματος, προσθέτουμε το μισό λάδι και αλατοπίπερο και ανακατεύουμε πολύ απαλά.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε τις 2 κουτ. σούπας λάδι σε δυνατή φωτιά και «ψήνουμε» το ψάρι για περίπου 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να χρυσίσει και να γίνει στο εσωτερικό του.
  5. Το κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια και το βάζουμε στο σκεύος με τα φασολάκια και την πατάτα.
  6. Καθαρίζουμε το αυγό από το τσόφλι του, το κόβουμε στα τέσσερα και το προσθέτουμε στο μπολ με τα φασολάκια και την πατάτα, μαζί με την ντομάτα, τις ελιές και τις αντζούγιες.
  7. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το υπόλοιπο λάδι, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
  8. Συνοδεύουμε με φρέσκο ψωμί.

Ας τιμήσουμε την εντοπιότητα με μια ροζέ προβηγκία. Γενικά, ένα ροζέ ελαφρύ κρασί ταιριάζει μια χαρά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 87.

Άρθρα και Συνταγές με Φασολάκια

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών