Δημιούργημα του Lucien Olivier στο πολυτελές εστιατόριο της Μόσχας «Ερμιτάζ» τον 19ο αιώνα, είναι το κατεξοχήν εορταστικό φαγητό της Ρωσία.

1 ώρα και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6 - 8

Διαδικασία

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε προσεκτικά όλα τα υλικά.
  2. Στο τέλος προσθέτουμε λίγη-λίγη τη μαγιονέζα, μέχρι η σαλάτα να πάρει την πυκνότητα που θέλουμε, χωρίς όμως η μαγιονέζα να σκεπάζει τις υπόλοιπες γεύσεις.
  3. Συνήθως τη σαλάτα αυτή την έχουμε συνηθίσει με κομματάκια ζαμπόν, όμως οι Ρωσίδες νοικοκυρές χρησιμοποιούν πάντα μοσχαρίσιο κρέας.
  4. Για μια νότα πιο εορταστική, μπορούμε να προσθέσουμε γαρίδες, αστακοουρές ή ακόμα και χαβιάρι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών