ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαλάτα ρόκα με τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και καρύδιαΣαλάτα ρόκα με τσιπς αγκινάρας Ιερουσαλήμ και καρύδια
20' προετοιμασία
30' αναμονή
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σάλτσα-μαρινάδα

Για τη σαλάτα

Διαδικασία

Σάλτσα-μαρινάδα

  1. Για να φτιάξουμε τη σαλάτα με αβοκάντο και γαρίδες ξεκινάμε με τη σάλτσα-μαρινάδα και ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της και διατηρούμε τη μισή ποσότητα στο ψυγείο, μέσα σε βαζάκι με καπάκι.

Σαλάτα

  1. Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα σε φαρδύ μπολ και μαρινάρουμε τις γαρίδες για 30 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, τις σκουπίζουμε και ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι, σε δυνατή φωτιά, για 30 δευτερόλεπτα από τη μία πλευρά και 10 δευτερόλεπτα από την άλλη.
  3. Τις αδειάζουμε σε μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα που βάλαμε στο ψυγείο.
  4. Σε μπολ ανακατεύουμε το αβοκάντο, το λάδι, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
  5. Ρίχνουμε τη ρόκα, τα μανιτάρια, τον δυόσμο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  6. Προσθέτουμε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους, πασπαλίζουμε με μαυροκούκι και το ξύσμα, ραντίζουμε με τον χυμό και το λάδι και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 150.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών