10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 4Για το σάντουιτς
Διαδικασία
- Για το σάντουιτς με μελιτζάνες και κατσικίσιο τυρί ξεκινάμε και αφαιρούμε το κοτσάνι από τη μελιτζάνα, την κόβουμε σε ροδέλες πάχους περίπου 1 εκ. , τις αλατίζουμε και τις βάζουμε σε ένα σουρωτήρι να ξεπικρίσουν για 30 λεπτά.
- Μετά τις ξεπλένουμε, τις στραγγίζουμε και τις τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι σε καυτό ελαιόλαδο (1 εκ.από τον πυθμένα του τηγανιού).
- Τις βγάζουμε και τις βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν από το περιττό λάδι.
- Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι και ρίγανη και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς.
- Μετά τις μοιράζουμε στις 4 φέτες ψωμιού.
- Βάζουμε από πάνω το θρυμματισμένο τυρί, πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βασιλικό και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού.
- Τυλίγουμε τα σάντουιτς με πλαστική μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο μέχρι να τα καταναλώσουμε.
Συνοδεύουμε με
- Αν πρόκειται να καταναλώσουμε τα σάντουιτς στο σπίτι και όχι εκτός (στο γραφείο, στην εκδρομή, στην παραλία) μια ντοματοσαλάτα θα συμπληρώσει ιδανικά το «μενού».