Το σαγανάκι απογειώνει το κλασικό σάντουιτς με μπέικον. Γιαουρτόσαλτσα και μαρουλόφυλλα κρατούν τις ισορροπίες. Θα το δοκιμάσεις;

10' μαγείρεμα
Σύνολο: 10 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1-2

Διαδικασία

  1. Κόβουμε 1 μπαγκέτα στα δύο και την ανοίγουμε στη μέση.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και από τις δύο πλευρές, να ξεροψηθεί.
  3. Το βγάζουμε και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  4. Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές το τυρί, μέχρι να μαλακώσει και να ξεροψηθεί εξωτερικά.
  5. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, και με το μείγμα αυτό αλείφουμε το κάτω μέρος του ψωμιού.
  6. Από πάνω βάζουμε το μπέικον και τις φέτες τυριού.
  7. Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και βάζουμε και τα φύλλα πράσινης σαλάτας.
  8. Κλείνουμε την μπαγκέτα, την κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια και τη σερβίρουμε με τσιπς πατάτας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών