12'
προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 15'
Υλικά
Τεμάχια: 1Διαδικασία
- Για το σάντουιτς με ψητά λαχανικά και πέστο ρόκας ξεκινάμε και λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τη μελιτζάνα και τα κολοκύθια.
- Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα ρόκας (πλυμένα και στεγνωμένα), το ελαιόλαδο, τα κάσιους, το πεκορίνο, τις σκελίδες σκόρδου και αλάτι μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Κόβουμε την τσιαπάτα ή το καρβελάκι στη μέση.
- Αλείφουμε με λίγο από το πέστο ρόκας και απλώνουμε σε στρώσεις τα λαχανικά.
- Ανάμεσα από κάθε στρώση αλείφουμε με πέστο ρόκας και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.
- Σκεπάζουμε το σάντουιτς, το κλείνουμε σφιχτά με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.
- Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 135.