12' προετοιμασία
3' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 1

Διαδικασία

  1. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τη μελιτζάνα και τα κολοκύθια.
  2. Τα ψήνουμε σε σχαροτήγανο για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Χτυπάμε στο μπλέντερ τα φύλλα ρόκας (πλυμένα και στεγνωμένα), το ελαιόλαδο, τα κάσιους, το πεκορίνο, τις σκελίδες σκόρδου και αλάτι μέχρι να πολτοποιηθούν.
  4. Κόβουμε τη ciabatta ή το καρβελάκι στη μέση.
  5. Αλείφουμε με λίγο από το πέστο ρόκας και απλώνουμε σε στρώσεις τα λαχανικά.
  6. Ανάμεσα από κάθε στρώση αλείφουμε με πέστο ρόκας και πασπαλίζουμε με χοντροκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό.
  7. Σκεπάζουμε το σάντουιτς, το κλείνουμε σφιχτά με λαδόκολλα και το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο.
  8. Το κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών