15'
προετοιμασία
Σύνολο: 15'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες (αν έχουμε «μαντολίνο», το κόψιμο θα γίνει πιο εύκολα).
- Τις βάζουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι, το δυόσμο και αλατοπίπερο και τις αφήνουμε να μαριναριστούν μέχρι να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά.
- Κόβουμε τις φέτες ψωμιού.
- Αλείφουμε τη μία φέτα με 40 γρ. κατίκι, απλώνουμε 50 γρ. φέτες καπνιστού σολομού και βάζουμε από πάνω μερικές φέτες κολοκυθιού.
- Καλύπτουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία.
- Σκεπάζουμε με την τρίτη φέτα, κόβουμε το σάντουιτς στη μέση και σερβίρουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 110.