ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣάντουιτς με λούζα, μοτσαρέλα και ντοματίνιαΣάντουιτς με λούζα, μοτσαρέλα και ντοματίνια
10' προετοιμασία
6' ψήσιμο
Σύνολο: 16'

Υλικά

Τεμάχια: 1

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε το σάντουιτς με ψητά λαχανικά, βασιλικό και ανθότυρο σε τζιαπάτα: προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψί.
  2. Απλώνουμε στο ταψί τη πιπεριά Φλωρίνης, τη μελιτζάνα, το κολοκύθι, τα ντοματίνια και τα μανιτάρια, όλα κομμένα σε λεπτές φέτες.
  3. Ψήνουμε στο ράφι ακριβώς κάτω από το γκριλ για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν.
  4. Ξεφουρνίζουμε, αδειάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε τα λαχανικά με 1 κουτ. σούπας φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο, 2 κουτ. σούπας λάδι, 2 κουτ. γλυκού βαλσαμικό ξίδι και αλατοπίπερο.
  5. Ανοίγουμε την τζιαπάτα και αφαιρούμε λίγη ψίχα από το εσωτερικό της.
  6. Αλείφουμε το εσωτερικό της μιας πλευράς το ανθότυρο και από πάνω βάζουμε τα ψημένα λαχανικά και κλείνουμε το σάντουιτς.
  7. Αν δεν έχουμε χρόνο, αντί για ποικιλία λαχανικών, μπορούμε να ετοιμάσουμε το σάντουιτς μόνο με πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, τις οποίες τις στραγγίζουμε καλά, τις κόβουμε σε λεπτές λωρίδες, τις ανακατεύουμε με το μυρωδικό και συνεχίζουμε την προαναφερθείσα διαδικασία).

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 127.

Άρθρα και Συνταγές με Λαχανικά

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών