ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣσάντουιτς με τόνο συνταγήΣάντουιτς με τόνο, ελιές και ντομάτα
10' προετοιμασία
5' παρασκευή
Σύνολο: 15'

Υλικά

Τεμάχια: 1

Για τη γέμιση

Για τη μαγιονέζα

Διαδικασία

Σάντουιτς

  1. Για να φτιάξουμε σάντουιτς με λούζα, μοτσαρέλα και ντοματίνια, κόβουμε μισή τσιαπάτα εγκαρσίως στη μέση και αλείφουμε το εσωτερικό της τη μαγιονέζα.
  2. Απλώνουμε στη μία πλευρά τις φέτες λούζας και τη μοτσαρέλα.
  3. Προσθέτουμε 4 ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.
  4. Κλείνουμε σε σάντουιτς και τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο.

Μαγιονέζα

  1. Βράζουμε 1 αυγό για 4 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός) και προσεκτικά «παίρνουμε» τον μελάτο κρόκο από το ασπράδι.
  2. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον κρόκο, την μουστάρδα, το ξίδι, το λεμονοχυμό, το ξύσμα λεμονιού, τον ντοματοπελτέ και το αλατοπίπερο για 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Αργά, αλλά σε σταθερή ροή, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ενώ χτυπάμε. Πρέπει το μείγμα να πάρει όλο το λάδι. Θα πρέπει να έχει την πυκνότητα ενός στραγγιστού γιαουρτιού.
  4. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό ή τριμμένα παγάκια κατά το χτύπημα.
  5. Διατηρείται σε καλά κλεισμένο βάζο στο ψυγείο, για 2 μήνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Άρθρα και Συνταγές με Αλλαντικά

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών