![Ροδάκινα ψητά γεμιστά με μελίχλωρο Λήμνου και σύγλινο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/rodakina-psita-gemista-me-melichloro-limnoy-kai-syglino-2-gastronomos-420x560.jpg?v=1719329359)
10'
προετοιμασία
5' παρασκευή
Σύνολο: 15'
Υλικά
Τεμάχια: 1Για τη γέμιση
Για τη μαγιονέζα
Διαδικασία
Σάντουιτς
- Για να φτιάξουμε σάντουιτς με λούζα, μοτσαρέλα και ντοματίνια, κόβουμε μισή τσιαπάτα εγκαρσίως στη μέση και αλείφουμε το εσωτερικό της τη μαγιονέζα.
- Απλώνουμε στη μία πλευρά τις φέτες λούζας και τη μοτσαρέλα.
- Προσθέτουμε 4 ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό.
- Κλείνουμε σε σάντουιτς και τυλίγουμε σε λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο.
Μαγιονέζα
- Βράζουμε 1 αυγό για 4 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός) και προσεκτικά «παίρνουμε» τον μελάτο κρόκο από το ασπράδι.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον κρόκο, την μουστάρδα, το ξίδι, το λεμονοχυμό, το ξύσμα λεμονιού, τον ντοματοπελτέ και το αλατοπίπερο για 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Αργά, αλλά σε σταθερή ροή, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ενώ χτυπάμε. Πρέπει το μείγμα να πάρει όλο το λάδι. Θα πρέπει να έχει την πυκνότητα ενός στραγγιστού γιαουρτιού.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό ή τριμμένα παγάκια κατά το χτύπημα.
- Διατηρείται σε καλά κλεισμένο βάζο στο ψυγείο, για 2 μήνες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.