ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣάντουιτς με παστράμι και μετσοβόνε σε αραβική πίταΣάντουιτς με παστράμι και μετσοβόνε σε αραβική πίτα O σεφ Βασίλης Σπόρος προτίμησε flat iron γι’ αυτή τη συνταγή, ωστόσο μπορούμε να επιλέξουμε και άλλες κοπές, όπως flank, skirt, flap, hanger steak. Προσέχουμε να αφήσουμε το κρέας εκτός ψυγείου (σε περίπτωση που το έχουμε διατηρήσει εκεί για κάποιες ώρες), ώστε να έρθει σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και να ψηθεί σωστά.

10' προετοιμασία
5' ψήσιμο
Σύνολο: 15'

Υλικά

Τεμάχια: 6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το σάντουιτς με ταλιάτα από flat iron, πέστο βασιλικού και παρμεζάνα ξεκινάμε ετοιμάζοντας δυνατή θράκα (το χέρι μας να αντέχει για 2-3 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Σκουπίζουμε σχολαστικά τις μπριζόλες για να απομακρύνουμε τυχόν υγρασία, τις αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
  3. Τις ψήνουμε για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, για medium ψήσιμο (ή 1-2 λεπτά επιπλέον για περισσότερο ψημένες, αν και δεν το προτείνουμε, γιατί θα στεγνώσουν).
  4. Τις αφήνουμε να ξεκουραστούν σε ξύλο κοπής και στη συνέχεια τις κόβουμε σε λεπτές φέτες κάθετα προς τις ίνες του κρέατος (tagliata).
  5. Κόβουμε τις φραντζόλες κατά μήκος στη μέση και τις ζεσταίνουμε στη σχάρα για λίγα λεπτά.
  6. Αλείφουμε και τις 4 κομμένες πλευρές με το πέστο.
  7. Στα δύο κάτω κομμάτια μοιράζουμε τα φύλλα ρόκας και τις πιπεριές και πάνω βάζουμε τις φέτες κρέατος.
  8. Τρίβουμε την παρμεζάνα από την ψιλή πλευρά του τρίφτη απευθείας πάνω στο κρέας, αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε με δύο πάνω κομμάτια από τις φραντζόλες.
  9. Κόβουμε κάθε φραντζόλα στα 3, ώστε να έχουμε 6 σάντουιτς, και σερβίρουμε αμέσως.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Άρθρα και Συνταγές με Μοσχάρι

Άρθρα και Συνταγές με Τυρί

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT