5' προετοιμασία
10' βράσιμο
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Τεμάχια: 1

Για τη γέμιση

Για τη μαγιονέζα

Διαδικασία

Για τη γέμιση

  1. Βράζουμε το αυγό για 10 λεπτά (από τη στιγμή που θα κοχλάσει το νερό), ώστε να γίνει σφιχτό.Το καθαρίζουμε και το ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.
  2. Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη κάππαρη και το δυόσμο.
  3. Απλώνουμε το μείγμα στις φέτες ψωμί, προσθέτουμε στη μία φέτα το αγγουράκι και το καβουρμά. Κλείνουμε με την άλλη φέτα ψωμιού.
  4. Τυλίγουμε το σάντουιτς σε λαδόχαρτο και αλουμινόχαρτο.

Για τη μαγιονέζα

  1. Βράζουμε 1 αυγό για 4 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός) και προσεκτικά «παίρνουμε» τον μελάτο κρόκο από το ασπράδι.
  2. Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον κρόκο, την μουστάρδα, το ξίδι, το λεμονοχυμό, το ξύσμα λεμονιού, τον ντοματοπελτέ και το αλατοπίπερο για 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Αργά, αλλά σε σταθερή ροή, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ενώ χτυπάμε. Πρέπει το μείγμα να πάρει όλο το λάδι. Θα πρέπει να έχει την πυκνότητα ενός στραγγιστού γιαουρτιού.
  4. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό ή τριμμένα παγάκια κατά το χτύπημα.
  5. Διατηρείται σε καλά κλεισμένο βάζο στο ψυγείο, για 2 μήνες.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.

Συνταγές με Αγγούρι

Συνταγές με Αλλαντικά

Συνταγές με Αυγά

Συνταγές για Σνακ

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών