5'
προετοιμασία
10' παρασκευή
Σύνολο: 15'
Υλικά
Τεμάχια: 1Για τη γέμιση
Για τη μαγιονέζα
Διαδικασία
Σάντουιτς
- Αλείφουμε τις φέτες ψωμί με τη μαγιονέζα.
- Απλώνουμε στη μία φέτα το ζαμπόν και το απάκι.Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα φύλλα ρόκας ή μαρουλιού.
- Κλείνουμε με την άλλη φέτα ψωμιού.
Μαγιονέζα
- Βράζουμε 1 αυγό για 4 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός) και προσεκτικά «παίρνουμε» τον μελάτο κρόκο από το ασπράδι.
- Χτυπάμε στον πολυκόφτη τον κρόκο, την μουστάρδα, το ξίδι, το λεμονοχυμό, το ξύσμα λεμονιού, τον ντοματοπελτέ και το αλατοπίπερο για 2 λεπτά, μέχρι να αφρατέψουν.
- Αργά, αλλά σε σταθερή ροή, προσθέτουμε το ελαιόλαδο ενώ χτυπάμε. Πρέπει το μείγμα να πάρει όλο το λάδι. Θα πρέπει να έχει την πυκνότητα ενός στραγγιστού γιαουρτιού.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό ή τριμμένα παγάκια κατά το χτύπημα.
- Διατηρείται σε καλά κλεισμένο βάζο στο ψυγείο, για 2 μήνες.
Μυστικά
Τα μανιτάρια μην τα φοβηθείτε ωμά και λεπτοκομμένα, μπορεί να είναι μια νόστιμη έκπληξη για τα παιδιά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 185.