
5'
προετοιμασία
5 ώρες
αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 5'
Υλικά
Μερίδες: 4-6 (ως μεζές)Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε τις σαρδέλες Λέσβου παστές, πρώτα τις καθαρίζουμε από τα λέπια και τα εντόσθια. Τις ανοίγουμε ελαφρώς στην κοιλιά και τραβάμε το κεφάλι μαζί με το κεντρικό κόκαλο.
- Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.
- Σε ένα ευρύχωρο σκεύος απλώνουμε μία στρώση χοντρό αλάτι, ακουμπάμε επάνω τις σαρδέλες και τις σκεπάζουμε με άλλη μία στρώση αλάτι.
- Τις αφήνουμε για 4-5 ώρες στο ψυγείο και, αν δούμε ότι βγάζουν υγρά, γέρνουμε το σκεύος προσεκτικά για να φύγουν.
- Τινάζουμε το αλάτι και τις σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.
Ούζο ή τσίπουρο.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.