ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαρδέλες στα αμπελόφυλλαΣαρδέλες στα αμπελόφυλλα από την Πόλη
5' προετοιμασία
5 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6 (ως μεζές)

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τις σαρδέλες Λέσβου παστές, πρώτα τις καθαρίζουμε από τα λέπια και τα εντόσθια. Τις ανοίγουμε ελαφρώς στην κοιλιά και τραβάμε το κεφάλι μαζί με το κεντρικό κόκαλο.
  2. Τις πλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά.
  3. Σε ένα ευρύχωρο σκεύος απλώνουμε μία στρώση χοντρό αλάτι, ακουμπάμε επάνω τις σαρδέλες και τις σκεπάζουμε με άλλη μία στρώση αλάτι.
  4. Τις αφήνουμε για 4-5 ώρες στο ψυγείο και, αν δούμε ότι βγάζουν υγρά, γέρνουμε το σκεύος προσεκτικά για να φύγουν.
  5. Τινάζουμε το αλάτι και τις σερβίρουμε με χυμό λεμονιού και ελαιόλαδο.

Ούζο ή τσίπουρο.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 148.

Άρθρα και Συνταγές με Λεμόνι

Άρθρα και Συνταγές με Σαρδέλα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών