ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαρδέλες με κρασί και κάππαρη στο τηγάνιΣαρδέλες με κρασί και κάππαρη στο τηγάνι
30' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 50'

Υλικά

Μερίδες: 4 (ως ορεκτικό)

Διαδικασία

  1. Για τις σαρδέλες σε αμπελόφυλλα από τη Λέσβο ξεκινάμε και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C.
  2. Αλατίζουμε καλά τα ψάρια και τυλίγουμε το καθένα με μισό αμπελόφυλλο.
  3. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα πυρέξ ή ένα ταψί και βάζουμε τα τυλιγμένα ψάρια κεφάλι με ουρά.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού, το κρασί και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  5. Αλατοπιπερώνουμεκαι φουρνίζουμε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι σαρδέλες και να ξεροψηθούν τα αμπελόφυλλα.
  6. Αν μείνει ζουμί μέσα στο σκεύος, μπορούμε να το βάλουμε σε κατσαρολάκι και να το βράσουμε, προσθέτοντας λουίζα ή αρμπαρόριζα τριμμένη καθώς και πράσινο πιπέρι, μέχρι να συμπυκνωθεί.
  7. Σερβίρουμε τις σαρδέλες και περιχύνουμε με τη σάλτσα τους.

Μυστικά

Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε τις σαρδέλες, όπως είναι, σε μονή στρώση στο γκριλ ή στον φούρνο χωρίς την προσθήκη κρασιού και λεμονιού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 61.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών