30'
προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'
Υλικά
Μερίδες: 4-5Για το σερβίρισμα
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε σαρδέλες στα αμπελόφυλλα, αρχικά ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα αμπελόφυλλα, αλατοπίπερο, τον χυμό και τη φλούδα του λεμονιού, 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και νερό τόσο που να τα καλύπτει.
- Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζουμε.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, το θυμάρι και το σκόρδο.
- Στρώνουμε από πάνω τα αμπελόφυλλα.
- Από πάνω τακτοποιούμε όμορφα τις σαρδέλες, τη μία δίπλα στην άλλη.
- Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι σαρδέλες.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το σερβίρισμα, τα σκορπίζουμε πάνω στις σαρδέλες και σερβίρουμε.
Μπίρες δροσερές, πασπαρτού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.