ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαρδέλες σε αμπελόφυλλα από τη ΛέσβοΣαρδέλες σε αμπελόφυλλα από τη Λέσβο
30' προετοιμασία
40' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σαρδέλες στα αμπελόφυλλα, αρχικά ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα τα αμπελόφυλλα, αλατοπίπερο, τον χυμό και τη φλούδα του λεμονιού, 2 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και νερό τόσο που να τα καλύπτει.
  2. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τα στραγγίζουμε.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  4. Στρώνουμε σε ένα μέτριο ταψί τα ντοματίνια. Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο, το θυμάρι και το σκόρδο.
  5. Στρώνουμε από πάνω τα αμπελόφυλλα.
  6. Από πάνω τακτοποιούμε όμορφα τις σαρδέλες, τη μία δίπλα στην άλλη.
  7. Αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε για 5-6 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι σαρδέλες.
  9. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το σερβίρισμα, τα σκορπίζουμε πάνω στις σαρδέλες και σερβίρουμε.

Μπίρες δροσερές, πασπαρτού.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 218.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών