30'
προετοιμασία
6' μαγείρεμα
15'
αναμονή
Σύνολο: 51'
Υλικά
Μερίδες: 4Για την γκρεμολάτα
Διαδικασία
- Αλατίζουμε τις σαρδέλες και τις βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γκρεμολάτα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο.
- Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου (αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε ηλεκτρική ψησταριά ή αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας) στην πιο υψηλή θερμοκρασία.
- Αλείφουμε τις σαρδέλες με το λάδι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
- Τις αραδιάζουμε πάνω στη σχάρα του φούρνου ή στη σχάρα της ψησταριάς, με το δέρμα προς τα πάνω, και ψήνουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, αλλά να μη στεγνώσουν.
- Δεν χρειάζονται γύρισμα, η θερμότητα θα τις ψήσει και από την άλλη πλευρά.
- Ρίχνουμε πιπέρι και τις σερβίρουμε ζεστές, με τις ροδέλες κρεμμυδιού, την γκρεμολάτα από πάνω και πράσινη σαλάτα για συνοδεία.