ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαρδέλες με κάππαρη, μουστάρδα και κρασί
30' προετοιμασία
6' μαγείρεμα
15' αναμονή
Σύνολο: 51'

Υλικά

Μερίδες: 4

Για την γκρεμολάτα

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε τις σαρδέλες και τις βάζουμε για 15 λεπτά στο ψυγείο.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για την γκρεμολάτα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο.
  3. Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου (αν θέλουμε, χρησιμοποιούμε ηλεκτρική ψησταριά ή αντικολλητικό τηγάνι στο μάτι της κουζίνας) στην πιο υψηλή θερμοκρασία.
  4. Αλείφουμε τις σαρδέλες με το λάδι και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη.
  5. Τις αραδιάζουμε πάνω στη σχάρα του φούρνου ή στη σχάρα της ψησταριάς, με το δέρμα προς τα πάνω, και ψήνουμε για 5-6 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν, αλλά να μη στεγνώσουν.
  6. Δεν χρειάζονται γύρισμα, η θερμότητα θα τις ψήσει και από την άλλη πλευρά.
  7. Ρίχνουμε πιπέρι και τις σερβίρουμε ζεστές, με τις ροδέλες κρεμμυδιού, την γκρεμολάτα από πάνω και πράσινη σαλάτα για συνοδεία.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών