ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣαρδέλες με κρασί και κάππαρη στο τηγάνιΣαρδέλες με κρασί και κάππαρη στο τηγάνι
30' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 42'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις σαρδέλες με κάππαρη, μουστάρδα και κρασί, ξεπλένουμε καλά τα φιλέτα από τις σαρδέλες, τα αλατίζουμε και τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη μουστάρδα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στις σαρδέλες.
  6. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια.
  7. Σκορπίζουμε το μαϊντανό και το σχοινόπρασο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σαρδέλες αλμυρούτσικες και κάππαρη νησιώτικη θέλουν στα ποτήρια μας μια κοφτερή Σαντορίνη.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Σαρδέλα

Άρθρα και Συνταγές με Ψάρι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών