ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σαρδέλες ψητές
30' προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 42 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Ξεπλένουμε καλά τα φιλέτα από τις σαρδέλες, τα αλατίζουμε και τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  3. Προσθέτουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
  4. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη μουστάρδα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  5. Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στις σαρδέλες.
  6. Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια.
  7. Σκορπίζουμε το μαϊντανό και το σχοινόπρασο και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Στο ποτήρι μας: Σαρδέλες αλμυρούτσικες και κάππαρη νησιώτικη θέλουν στα ποτήρια μας μια κοφτερή Σαντορίνη.

Συνταγές με Κρασί

Συνταγές με Σαρδέλα

Συνταγές με Ψάρι

Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών