
30'
προετοιμασία
12' μαγείρεμα
Σύνολο: 42'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τις σαρδέλες με κάππαρη, μουστάρδα και κρασί, ξεπλένουμε καλά τα φιλέτα από τις σαρδέλες, τα αλατίζουμε και τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Προσθέτουμε την κάππαρη και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
- Σβήνουμε με το λευκό κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε τη μουστάρδα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Ανακατεύουμε, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τη σάλτσα πάνω στις σαρδέλες.
- Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά, για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια.
- Σκορπίζουμε το μαϊντανό και το σχοινόπρασο και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σαρδέλες αλμυρούτσικες και κάππαρη νησιώτικη θέλουν στα ποτήρια μας μια κοφτερή Σαντορίνη.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 123.