ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤσίζκεϊκ της Νέας Υόρκης με φρέσκα κεράσιαΤσίζκεϊκ της Νέας Υόρκης με φρέσκα κεράσια
45' προετοιμασία
15' βράσιμο
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 9 ώρες

Υλικά

Μερίδες: για μία παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ – 10 μερίδες

Για τα κεράσια

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σεμιφρέντο με κεράσια, αρχικά βράζουμε τα κεράσια με τη ζάχαρη και την αρμπαρόριζα σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
  2. Αποσύρουμε και κρατάμε κατά μέρος 3-4 κουτ. σούπας για το στόλισμα.
  3. Στραγγίζουμε σε σουρωτήρι την κερασοσάλτσα, ώστε να ξεχωρίσουν τα κεράσια από το σιρόπι.
  4. Σε μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το σύρμα μέχρι να ενσωματωθεί η πέτσα και να αφρατέψει.
  5. Σε άλλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ μέχρι να γίνει παχύρρευστη (δεν θέλουμε να σφίξει εντελώς σαν σαντιγί).
  6. Την αδειάζουμε στο μπολ με το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά.
  7. Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους, ρίχνοντας σταδιακά το ζεστό σιρόπι. Θα παρατηρήσουμε ότι σιγά σιγά το μείγμα των κρόκων θα αφρατέψει πολύ. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να κρυώσει το μείγμα.
  8. Σταματάμε το χτύπημα, προσθέτουμε το μείγμα κρέμας - γιαουρτιού και ανακατεύουμε απαλά με μια κουτάλα μέχρι να ενσωματωθεί.
  9. Τέλος, ρίχνουμε τα κεράσια και ανακατεύουμε απαλά ώστε να δημιουργηθούν όμορφα «νερά».
  10. Στρώνουμε με μεμβράνη τον πάτο και τα τοιχώματα της φόρμας, έτσι ώστε οι άκρες της μεμβράνης να εξέχουν αρκετά. Ρίχνουμε το μείγμα.
  11. Στρώνουμε ομοιόμορφα και αφήνουμε στην κατάψυξη για 1 βράδυ, μέχρι να σφίξει.
  12. Την επομένη ξεφορμάρουμε το σεμιφρέντο, αναποδογυρίζοντας τη φόρμα σε μια πιατέλα.
  13. Αφαιρούμε τη μεμβράνη και περιχύνουμε με τα κεράσια και το σιρόπι που είχαμε κρατήσει στην άκρη και, αν θέλουμε, με σοκολατένιο σιρόπι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 181.

Άρθρα και Συνταγές με Γιαούρτι

Άρθρα και Συνταγές με Κεράσι

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών